Treinvakantie Engeland

Treinvakantie Engeland

Offerte treinvakantie Engeland? Klik hier
Groot Brittannië is een bijzonder groot eiland en heeft ongeveer 57 miljoen inwoners. Engeland is een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad is Londen. Engeland wordt goed bezocht door toeristen uit heel Europa. Het land heeft prachtige grote steden. Het land heeft prachtige landschappen. Het landschap is heuvelachtig en ruig en het weer is ook bijzonder aangenaam. Met spreekt zelfs wel van een Engelse Rivièra. Londen wordt vaak bezocht en in het bijzonder in de tijd van Kerstmis. Alle winkels zijn dan nóg fraaier ingericht en je proeft daar dan ook de echte kerstsfeer. Zeker de moeite waard om dat eens mee te maken!

Treinroute

Je kunt naar Engeland met de trein vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Roosendaal. Er vertrekken per dag zeven treinen naar Londen. Daar kom je aan op het treinstation Sint Pancras, en dat station ligt midden in het centrum. Je reist eerst naar Brussel. Deze reis duurt vanaf onze hoofdstad ongeveer 2,5 uur. Daar stap je over op de supersnelle Eurostar. Vanaf de Belgische hoofdstad naar Londen is het ongeveer 2 uur treinen. Vanuit Londen kun je weer verder met de trein zoals naar Norwich, Cambridge, Southend en nog naar veel meer plaatsen.

Een geheel andere route

Het is ook mogelijk vanaf elk treinstation in Nederland een treinreis te boeken naar Hoek van Holland. Daar aangekomen neem je de boot. Op Engelse bodem kun je elke plaats bezoeken die je maar wilt. Een enkele treinreis in combinatie met de boot zal op ongeveer 90 euro uitkomen.

Prijs

Voor een retourticket naar Londen vanaf Amsterdam ben je per persoon ongeveer 100 euro kwijt. Stap je op in Brussel dan moet je ongeveer 80 euro afrekenen. Kinderen tot vier jaar hebben gratis reizen.

Waar kun je naar toe in Engeland?

Je kunt naar de oostkust toe, richting Cambridge. De omgeving in dit gedeelte van Engeland is erg mooi om te zien. Je kunt ook naar het midden van Engeland toe. Een heerlijk landschap met glooiende heuvels en schitterende dorpjes. Zo mooi is Engeland! Het ruige noorden is indrukwekkend. Je treft daar vele oude kastelen aan, schitterende nationale parken en heerlijke meren en bergen. Zeker de moeite waard! In het zuiden tref je een formidabele mooie kuststreek aan. Verder word je getrakteerd op heerlijke piepkleine dorpjes. Het lijkt of de tijd daar heeft stilgestaan!

Welke zijn de voordelen van een treinreis?

-Een treinreis geeft rust, ontspanning en comfort.
-Je kunt in de trein rustig werken, en dat zal zeker niet lukken in de bus, auto en vliegtuig.
-Eén ding is zeker, je komt nooit in de file te staan.
-Het megavoordeel is dat je zelf niet achter het stuur hoeft. Je komt altijd fris en uitgerust aan op je bestemming.
-De trein is per kilometer stukken goedkoper dan bijvoorbeeld de auto per kilometer.
-Je kunt in principe een onbeperkte hoeveelheid bagage meenemen.
-Omdat je zelf niet hoeft te rijden kun je onderweg genieten van mooie landschappen.
-Eten en drinken in de trein is gezellig om te doen.
-Je bent met de trein snel op je bestemming.
-Met de treinreizen is ook nog eens hartstikke milieuvriendelijk.
-Met de trein gaan is bovendien goed voor je sociale contacten.