Treinvakantie

Voor een treinvakantie kun je ten eerste altijd kiezen of je eerste- of tweedeklas wilt reizen. Het verschil tussen beide zit ‘m voornamelijk in de grootte van de zitplaats en de beenruimte. Meestal zit je in een eersteklas coupé ook rustiger. Verder is het in internationale treinen vaak mogelijk een couchette te boeken, al dan niet privé. Dat is een slaapplaats in een speciale coupé, in de regel met een eigen toilet en wasgelegenheid. In deze treinen is het ook mogelijk te eten in de zogenaamde restauratiewagon. Voor de hippe jongeren die van de reis graag al een feestje willen maken zijn er discotreinen naar allerlei populaire bestemmingen. Wie van films houdt kan in sommige treinen een plaatsje reserveren in de filmcoupé. En wil je snel en zonder poespas naar Frankrijk? Neem dan de hogesnelheidstrein of TGV; die flitst met driehonderd kilometer per uur over de rails en brengt je in een mum van tijd naar ruim 60 plaatsen in Frankrijk. Je auto, fiets, motor of campertje meenemen op treinvakantie kan ook. Lekker makkelijk als je bijvoorbeeld wilt rondreizen in Portugal en Spanje, maar geen zin hebt om de saaie lange heen- en terugreis zelf te rijden. Of gek bent op fietsen, maar dan het liefst op je eigen tweewieler en niet op een huurgevalletje.

 • Treinvakantie België 
  Treinvakantie België

  België is een uitstekende vakantiebestemming en grenst in het noorden aan Nederland, in het westen aan de Noordzee, in het zuiden aan..

  klik voor meer informatie
 • Treinvakantie Duitsland
  Treinvakantie Duitsland

  De Bondsrepubliek Duitsland is het grootste land van de Europese Unie. Er wonen bijna 83 miljoen mensen en de hoofdstad is Berlijn. Veel Nederlanders..

  klik voor meer informatie
 • Treinvakantie Engeland
  Treinvakantie Engeland

  Groot Brittannië is een bijzonder groot eiland en heeft ongeveer 57 miljoen inwoners. Engeland is een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk..

  klik voor meer informatie
 • Treinvakantie Frankrijk
  Treinvakantie Frankrijk

  Voordat je gaat genieten van de treinreis en van Frankrijk moet je natuurlijk je treinreis plannen. Je kunt een treinreis naar Frankrijk zelf plannen..

  klik voor meer informatie
 • Treinvakantie Oostenrijk
  Treinvakantie Oostenrijk

  Oostenrijk. Bij het horen van de naam van dit land gaat bij vele mensen het hartje sneller kloppen. Oostenrijk staat erg goed aangeschreven bij de..

  klik voor meer informatie
 • Treinvakantie Spanje
  Treinvakantie Spanje

  Spanje is een groot land en telt ongeveer 47 miljoen inwoners. De hoofdstad is Madrid en daar wonen ongeveer 3 miljoen mensen. Spanje is een..

  klik voor meer informatie
 • Treinvakantie Zwitserland
  Treinvakantie Zwitserland

  Zwitserland wordt totaal omringd door andere landen. Dan is het ook niet zo verwonderlijk dat er meerdere talen worden gesproken. Het meest wordt..

  klik voor meer informatie
 • Goedkope Treinreizen
  Goedkope Treinreizen

  Bent u op zoek naar goedkope treinreizen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u niet te veel moet betalen voor..

  klik voor meer informatie
 • Internationale Treinreizen
  Internationale Treinreizen

  Met de trein de wereld verkennen is uw unieke vakantiekans: heerlijk doen wat u wilt terwijl het prachtige landschap aan u voorbij trekt. Met internationale..

  klik voor meer informatie