Treinvakantie Frankrijk

Treinvakantie Frankrijk

Offerte treinvakantie Frankrijk? Klik hier
Voordat je gaat genieten van de treinreis en van Frankrijk moet je natuurlijk je treinreis plannen. Je kunt een treinreis naar Frankrijk zelf plannen maar je kunt die reis ook laten regelen. Hou er wel rekening mee dat je minimaal een week van te voren je reis geregeld moet hebben.

Arrangementen

Je kunt via NS Travel je reis laten regelen met of zonder hotel. Een andere treinspecialist is Rail Europe. Je kunt tickets reserveren voor alle Franse treinen zoals TER, Corail en TGV. Via de laatste kun je online je reis boeken per Thalys Amsterdam-Parijs boeken.

Waar kun je naar toe met de trein in Frankrijk De vele voordelen van een treinvakantie

Op de eerste plaats hoef je niet te rijden. Dat wordt als heel positief ervaren. Ten tweede is er tijdens de reis genoeg te zien onderweg. Een ander voordeel is dat je bijna altijd aankomt in het centrum van een stad in Frankrijk. Verder heb je alle ruimte om te zitten. Dat is wel anders dan in een bus, auto of vliegtuig. Je kunt alle bagage meenemen die je nodig hebt. Neem je een slaaptrein, dan kun je een slaapcoupé reserveren. De trein raast door terwijl jij geniet van de nachtrust. Nog een voordeel is dat je tijdens je reis kunt eten en drinken. Door al deze voordelen kom je helemaal uitgerust aan op je bestemming.

De trein stopt niet alleen in de grote plaatsen maar ook in de kleinere. Met de trein zie je onderweg al vele bezienswaardigheden en je reist door prachtige natuurgebieden.

Opstapplaatsen in Nederland

Je gaat in eerste instantie naar Parijs. Vandaar uit kun je verder treinen. Je vertrekt vanuit Rotterdam, Amsterdam, Den Haag of Schiphol. Aankomst is in het centrum van Parijs, namelijk op het station Gare du Nord. De reistijd is rond de vier uur. Vanuit de Franse hoofdstad kun je naar Avignon, Cannes, Lyon, Nice Marseille, Toulon en nog naar meer steden.

Faciliteiten van de trein

Je kunt naar Frankrijk eerste klas reizen of tweede klas. Bij de eerste klas heb je meer beenruimte en de zitplaats is groter en het is vaak een stuk rustiger. Wil je supersnel en zonder franje naar Frankrijk, dan moet je reizen met de TGV. Deze brengt je naar ruim zestig plaatsen in Frankrijk en dat met een snelheid van tegen de driehonderd kilometer per uur!

Prijzen

Je kunt een prima geregelde treinreis tegen een aantrekkelijk tarief laten regelen. Je kunt alleen de trein laten regelen maar je kunt ook een hotel erbij doen. Het is maar net wat je wilt! Je betaalt voor een enkeltje vanaf 25 euro tweede klasse. Er bestaan ook kortingskaarten. Het zijn passen die recht geven onbeperkt te reizen binnen een bepaalde termijn. Hoeveel je tenslotte voor je treinreis naar Frankrijk wilt betalen, is afhankelijk van twee zaken. Hoe luxer en hoe uitgebreider, des te meer zul je gaan betalen. Verder bestaat er de mogelijkheid om je auto of je fiets op de trein te zetten. Voor de fiets betaal je ongeveer 15 euro. Voor de auto zal dat uiteraard een stuk duurder zijn. De tarieven verschillen per aanbieder en bestemming.

Tenslotte

Zorg er altijd voor dat al je reisdocumenten geldig zijn. Een treinreis naar Frankrijk is helemaal geweldig om te doen. Zo ga je voor weinig geld genieten van een heerlijk verblijf, veel plezier!