Treinvakantie Oostenrijk

Treinvakantie Oostenrijk

Offerte treinvakantie Oostenrijk? Klik hier
Oostenrijk. Bij het horen van de naam van dit land gaat bij vele mensen het hartje sneller kloppen. Oostenrijk staat erg goed aangeschreven bij de Nederlanders. En dat geldt voor zowel de zomervakantie als voor de wintersportvakantie. Oostenrijk is een land waar de natuur altijd mooi en indrukwekkend is. In de zomer de prachtige alpenweiden, in de winter de kleine dorpjes die bijna lijken te zijn verdwenen in de sneeuw. Ondanks de vele files gaan er veel Nederlanders heen met de auto. Een veel beter alternatief is de trein!

Iets over Oostenrijk

Driekwart van Oostenrijk behoort bij de Alpen en daarom is Oostenrijk rijk aan hoge bergen. De hoogste meet ongeveer 3800 meter. De grootste rivier die door het land stroomt is de Donau. Wenen is de hoofdstad en meteen de grootste stad van het land met ongeveer 1,7 miljoen inwoners. De officiële spreektaal is Duits en dat wordt door 90 procent van de bevolking gesproken. In de vele skigebieden is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten.

Wintertreinen

De Wintershuttle is een nachttrein en die brengt je naar de populaire wintersportgebieden. Zo neem je bijvoorbeeld een wintertrein om een heerlijke wintersport oostenrijk te beleven. Deze treinreis is rechtstreeks en je kunt instappen in Utrecht, Den Bosch en in Eindhoven. De volgende dag sta je al op de lange latten. Onderweg kun je eten en drinken. Om in de stemming te komen kun je naar het barrijtuig. Je kunt je ski`s en snowboard gratis meenemen.

De Ski-trein vertrekt in het winterseizoen elke vrijdagavond vanuit ons land en komt in de zaterdagochtend aan in Oostenrijk. Je kunt dan gaan genieten van de wintersport. Dezelfde avond gaat de trein weer terug en zondagmorgen ben je alweer in Nederland. Deze ski-trein bestaat uit twee gedeelten. De ski-trein en de disco-trein, speciaal voor de jeugd. Je kunt instappen in Utrecht, Den Bosch of in Venlo.

De Alpen Expres is populaire trein onder de wintersporters. Dat komt door de gezelligheid aan boord. Maar als je behoefte hebt aan rust en comfort is deze trein ook perfect. In de nacht kun je gaan slapen of genieten van de oergezellige sfeer in het ski-café in de trein. Elke vrijdagavond vertrekt de trein uit Den Bosch, Utrecht en Venlo. Op zaterdagavond wordt de reis weer ingezet richting Nederland.

Zomertreinen

Probleemloos op vakantie gaan doe je met een autoslaaptrein. Elke bekende vakantiebestemming is te bereiken. Zo kun je naar Wenen, Villach en Salzburg. Met een autotrein gaan lijkt ingewikkeld, maar het is erg simpel. Je gaat met de auto in de rij staan en je komt snel aan de beurt. Je geeft je ticket af die je thuis al hebt uitgeprint. Je medepassagiers stappen uit met de spullen die zij nodig hebben in de trein. Daarna rijd je de auto de trein op met medewerking van een spoormedewerker. Na het parkeren verlaat je de auto via een trap en Gaat u naar je medepassagiers toe. Je gaat de trein in en je vakantie begint. Aangekomen op je bestemming rijd je de auto weer naar beneden en je vervolgt je reis.

Enkele treinvoordelen

-Je komt altijd uitgerust aan op de plaats van je bestemming. Dat komt omdat u niet hoeft te rijden. Dat betekent geen files, geen besneeuwde wegen, geen autopech en vooral, geen stress.
-Voor de prijs hoef je het iet te laten.
-Er zijn genoeg opstapplaatsen in ons land.
-Gezelligheid is troef want je medepassagiers gaan ook naar Oostenrijk.