Treinvakantie Spanje

Treinvakantie Spanje

Offerte treinvakantie Spanje? Klik hier
Spanje is een groot land en telt ongeveer 47 miljoen inwoners. De hoofdstad is Madrid en daar wonen ongeveer 3 miljoen mensen. Spanje is een echt vakantieland. De meeste vakantiegangers gaan naar de costa`s. Bekende badplaatsen zijn Benidorm, Blanes, Lloret de Mar, Marbella, Salou en niet te vergeten, Torremolinos. Je hebt in het hoogseizoen voortreffelijk weer. Veel zon, hoge temperatuur, warm zeewater en prachtige stranden. Wat het uitgaan betreft zit je helemaal goed. De Spaanse bevolking is vriendelijk en hulpvaardig. Al die ingrediënten maken Spanje tot één van de beste vakantielanden van Europa.

De toeristen gaan veelal met het vliegtuig. Daarnaast gaan er velen met de auto. Met de auto betekent: een verre reis,veel files, veel tolwegen en nog meer ongemakken. Dan is een treinreis naar dit heerlijke zonnige land een voortreffelijk én goed én goedkoop alternatief.

Informatie treinreis naar Madrid

Het is op de eerste plaats belangrijk een goede voorbereiding te maken. Zorg ervoor dat alle reisdocumenten in orde zijn. Omdat de reis ongeveer 20 uur duurt, kun je overwegen een slaapcoupé reserveren. Doe dat op tijd. Er is geen rechtstreekse verbinding met de Spaanse hoofdstad. Je kunt tot Parijs en daar moet je overstappen. Je kunt naar Parijs met de Thalys en met de TGV. Vanaf de Franse hoofdstad kun je de nachttrein nemen naar Madrid. Je komt dan langs Bordeaux, Burgos en bereikt eindbestemming Madrid. De Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE verzorgt het laatste gedeelte naar Madrid. Deze maatschappij heeft verschillende treinen. De AVE rijdt de route Madrid- Barcelona en de route Madrid –Sevilla. De ALARIS rijdt de route Madrid- Valencia. De EUROMED bestrijkt de route Barcelona Alicante.

Even uitzoeken…

De trein nemen vanaf Amsterdam of van een andere instapplaats in ons land naar een Spaanse bestemming is tamelijk ingewikkeld. Je moet van tevoren je favoriete route goed uitstippelen en alles op tijd boeken. De andere kant van de puzzel is dat u ook wel veel voorpret hebt. Gaat u met meerdere personen, dan wordt zo`n treinreis nog interessanter en leuker om te beleven.

Prijzen

De prijs van een ticket is moeilijk aan te geven. Deze prijs hangt af van enkele factoren zoals: het aantal personen van je reisgezelschap, waar je precies naar toe wilt en op welke datum je wilt vertrekken.

Voordelen van een treinreis

- Het is goed om te weten dat met de trein reizen erg veilig is en bovendien comfortabel.
- Je hebt onderweg geen last van files en je hoeft op geen ander verkeer te letten. Verder krijg je geen pech onderweg. Het resultaat is dat u lekker uitgerust aankomt op je bestemming.
- De prijzen van de treinreizen zijn erg gunstig te noemen.
- Je kunt net zoveel bagage meenemen als je wilt. Wees er wel zeker van dat u spullen door de smalle treindeuren passen.
- Heb je een slaapcoupé geregeld, dan zal de treinreis nóg sneller en aangenamer verlopen.
- Eten en drinken kun je aan boord doen.
- Je bent niet alleen. Er is altijd wel iemand om een praatje mee te maken.
- Je komt meestal aan in het centrum van je bestemming. Vandaar neem je de metro, de bus of een taxi naar je onderkomen.