Treinvakantie Zwitserland

Treinvakantie Zwitserland

Offerte treinvakantie Zwitserland? Klik hier
Zwitserland wordt totaal omringd door andere landen. Dan is het ook niet zo verwonderlijk dat er meerdere talen worden gesproken. Het meest wordt Duits gesproken, daarna Frans en Italiaans. Nog niet een procent spreekt de Reto-Romaanse taal. Officieel heeft Zwitserland geen hoofdstad maar Bern wordt wel zo erkend. Het land is natuurlijk bekend als Alpenland. De hoogste bergen liggen in het oosten en zuiden. Zwitserland heeft enkele grote meren en dat zijn echt geweldige natuurlijke attracties. De meest beoefende sporten zijn natuurlijk de wintersporten. De landschappen zijn dan verrukkelijk om te zien en de bevolking is gastvrij en vriendelijk. Tel je alles op, dan is het niet verwonderlijk dat Zwitserland een echt vakantieland is.

Klimaat en het weer in het kort

Er is een hooggebergteklimaat in de Jura en in de Alpen. In de lage delen van Zwitserland is sprake van een zeeklimaat, want het weer staat onder invloed van de Atlantische Oceaan. In de bergen kan het streng vriezen. In de zomer kan het in het zuiden behoorlijk heet worden. De meeste neerslag in de vorm van sneeuw valt in de hoge bergen. De zon maakt de meeste uren in het zuiden, ongeveer 2000. In het midden van het land is dat ongeveer 1500 uur.

Treinroutes

Er gaat dagelijks een trein vanaf Amsterdam naar Basel. Het traject gaat dan via Oberhausen, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, Mannheim en Freiburg. Je kunt ook nog instappen in Utrecht en Arnhem. De hele treinreis is de dienstregeling ICE Amsterdam-Basel SBB. Een andere dienstregeling wordt alleen nog in de winter gereden. Dit is de nachttrein Amsterdam-Zürich en vervolgens naar Brig. Ook bij die trein is het mogelijk om in Utrecht en Arnhem in te stappen.

Elke vrijdag in het winterseizoen

- Rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Thun. Je hoeft niet over te stappen.
- Rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Grutigen. Ook hier hoef je niet over te stappen.
- Rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Kandersteg. Geen overstapproblemen.
- Rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Spiez. Geen overstappen.

Treinticketprijzen

De prijs van een ticket is ondermeer afhankelijk van de datum van vertrek. Het af te leggen traject speelt ook een rol. Het aantal personen dat meegaat naar Zwitserland is ook erg belangrijk.

Wat zijn de voordelen als je met de trein reist?

- Je kunt op diverse plaatsen instappen.
- Je kunt de bagage meenemen die je denkt nodig te hebben.
- Je beschikt over veel ruimte. Vergelijk dat maar eens met de ruimte in de auto, bus of vliegtuig.
- De prijzen zijn altijd aantrekkelijk te noemen.
- Onderweg naar Zwitserland is genoeg te zien om heerlijk van te genieten. Je treint door prachtige landschappen en je ziet schilderachtige dorpjes in de sneeuw liggen.
- Het grootste voordeel is dat je zelf niet hoeft te rijden. Geen files, geen besneeuwde autowegen, geen tankproblemen en geen pech onderweg.
- Je komt uitgerust aan. Je verspilt geen kostbare tijd om eerst weer bij te komen.

SSB, De Zwitserse Spoorwegen

De SSB is de Zwitserse Staatspoorwegmaatschappij. Het treinverkeer in het land is super geregeld. Betrouwbaar, goede aansluitingen en een hoge frequentie van treinen. Je kunt heerlijk treinen in Zwitserland. Het is aan te bevelen daarom een rondreiskaart of een speciaal ticket aan te schaffen. Doe je dat niet, dan wordt het reizen per trein behoorlijk duur. Fijne treinreis toegewenst!