Treinvakantie Antwerpen

Treinvakantie Antwerpen

Offerte treinvakantie Antwerpen? Klik hier
Antwerpen is zowel een provincie als een stad en de stad Antwerpen is daarmee ook de hoofdstad van deze provincie. Op de rechteroever van de Schelde vindt u Antwerpen en de stad is dan ook bekend vanwege het havengebied. Wat ook kenmerkend is voor Antwerpen zijn de Antwerpse Koffiekoeken en de stad wordt door de inwoners dan ook wel koekenstad genoemd. Wanneer u besluit om gedurende uw treinreis België een bezoek te brengen aan deze stad dan stapt u uit op station Antwerpen Centraal en de treinreis vanaf Amsterdam Centraal duurt een uur en twaalf minuten. Vertrekt u van een van de andere stations in Nederland waar de Thalys stopt dan duurt deze reis uiteraard iets korter.

In Antwerpen is er echt genoeg te beleven. Zo zijn er diverse pleinen en gebouwen die het bekijken waard zijn, zoals de Grote markt, de Meir waar u tegelijk ook heerlijk kunt shoppen en deze straat verbindt tevens het station met de oude stad. Ook zijn er diverse straten in Antwerpen waar u Art Deco kunt zien zoals de Cogels-Osylei en de Groenplaats is een plein gelegen in het stadscentrum waar het standbeeld van P.P. Rubens staat. In Antwerpen zijn ontzettend veel musea te vinden, zoals het Letterenhuis, het Nationaal Scheepvaartmuseum, het Volkskundemuseum, het Modemuseum, het Fotomuseum en het Diamantmuseum. Verwacht u te weinig tijd te hebben om alles wat u graag wilt zien te bezoeken, dan is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan Antwerpen Miniatuurstad. Wilt u graag lekker winkelen dan bent u in Antwerpen aan het juiste adres. Er zijn diverse winkelcentra en winkelstraten waaronder de Stadsfeestzaal, de Keyerslei, de Meir, de Van Wesenbekestraat, het Grand Bazar Shopping Center, wat tevens het grootste winkelcentrum is van de binnenstad, de Huiddevettersstraat waar u veel merkwinkels vindt zoals Louis Vuitton en Gucci en de Kammenstraat, die vooral populair is onder de jongeren.

Hier zijn diverse boetiekjes te vinden, er draaien wekelijks dj’s in winkels en er is tevens merkkleding te vinden. Ook markten zijn er veel in Antwerpen, zo is er op vrijdag de Boerenmarkt, op zaterdag de Exotische markt en op zondag de Vogelenmarkt. Wat betreft het uitgaansleven heeft Antwerpen ook genoeg te bieden. Er zijn ontzettend veel cafés te vinden verspreid over Antwerpen, maar gaat u liever naar een club dan kunt u ook prima terecht in deze stad.