Treinvakantie Brussel

Treinvakantie Brussel

Offerte treinvakantie Brussel? Klik hier 

De treinreis van Amsterdam Centraal naar Brussel-zuid (Brussel-midi) duurt een uur en vierenvijftig minuten. Wanneer u vertrekt van een van de andere stations in Nederland is deze reistijd korter. In Brussel stapt u uit op station Brussel-midi. Brussel is de hoofdstad van België en wordt als hoofdstad van Europa gezien omdat het ook het bestuurlijk centrum van de Europese Unie is. In Brussel is van alles te beleven. Zo kunt u wat van het historisch erfgoed bezichtigen zoals de Grote Markt of de Triomfboog in het Jubelpark. Ook het Koninklijk Paleis, de Koninklijke Muntschouwburg en het welbekende beeld van Manneken Pis vindt u allemaal in Brussel. Wilt u lekker ontspannen, dan bent u prima op uw plek in het ontspanningsoord Bruparck, wat beschikt over een subtropisch zwemparadijs, restaurants, een bioscoop en het Mini-Europa park.

Het uitgaansleven in Brussel is erg levendig en de uitgaansgelegenheden zijn verspreid over de stad. Het gebied rond het Sint-Goriksplein en rond de Beurs staat voornamelijk bekend als uitgaansbuurt, maar ook in de andere gebieden zijn zat uitgaansgelegenheden te vinden die het bezoeken zeker waard zijn. Ook de musea die u in Brussel vindt zijn erg interessant. Zo zijn er diverse kunst musea, voor zowel moderne als oude kunst, maar kunt u ook een bezoekje brengen aan de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, wat onder andere bestaat uit ‘De Hallepoort’, het ‘Jubelparkmuseum’ en het ‘Muziekinstrumentenmuseum’. Bekend om de prachtige architectuur is de ‘Nationale Basiliek van het Heilig Hart’, maar ook de andere kerken die Brussel rijk is zijn prachtig om te zien. Wanneer u een treinreis België maakt en een bezoek brengt aan Brussel is het ook ontzettend leuk om eens een middagje te gaan shoppen.

Brussel heeft een aantal bekende winkelstraten, waaronder de Nieuwstraat en de Louizalaan maar ook de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn ontzettend leuk om eens te bekijken. Wanneer u gedurende uw treinreis België eind juli een bezoek brengt aan Brussel kunt u Bruksellive bezoeken, dit is een gratis festival wat op de laatste zaterdag van juli wordt gevierd en het is het festival van de Brusselse jeugdhuizen. Bent u in mei in Brussel, dan kunt u de Zinnekeparade bezoeken, elk even jaar paraderen groepen door de stad en er wordt veel gebruik gemaakt van decors, kostuums muziek en dans. Leuk om eens te bekijken als u in de buurt bent!