Treinvakantie Luik

Treinvakantie Luik

Offerte treinvakantie Luik? Klik hier
Om met de trein in Luik te komen is het aan te raden de Thalys te nemen vanaf Amsterdam Centraal naar Brussel Zuid en hier stapt u over op de Thalys van Brussel Zuid naar Liège-Guillemins. Deze reis duurt ongeveer twee uur en vijfenvijftig minuten, tenzij u van een ander station in Nederland vertrekt met de Thalys, dan is uw reistijd iets korter. Luik is de hoofdstad van de provincie Luik en ligt aan de Maas. Er zijn veel bezienswaardigheden in deze stad die gedurende uw treinreis België het bezoeken meer dan waard zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Musee de la Vie Walonne, waar u een kijkje kunt nemen in het Waalse leven, maar ook een bezoek kunt brengen aan het Wapenmuseum en het Glasmuseum.

De glas- en wapenindustrie hebben van Luik een belangrijke stad gemaakt, wat het interessant maakt om deze musea eens te bezoeken. Ook het Archeoforum is interessant om te bezoeken, dit is een museum en staat in het teken van de geschiedenis van Luik. Dit museum is een Interactief museum en door middel van maquettes, licht en geluid wordt de historie van Luik tot leven gewekt. In de dertiende eeuw is er in Luik een kathedraal gebouwd en deze staat nog steeds en is erg leuk om te bekijken. De brandglas ramen, de schatkamer en het houten Christusbeeld zijn interessant om eens van dichtbij te bekijken en dat maakt deze Kathedraal tot een echte aanrader, evenals Montagne de Bueren. Via ruim vierhonderd traptreden wordt u naar de Citadel geleid waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad Luik. Leuk om te doen is om gewoon eens rond te gaan lopen door deze stad en u te laten verrassen door de architectuur en de diverse historische gebouwen die nog in prima staat verkeren.

Wanneer u van winkelen houdt kunt u in Luik prima terecht, alhoewel het wel een avontuur kan zijn. In de kleine winkelstraatjes vindt u winkeltjes met leuke snuisterijen en unieke winkeltjes op elk gebied. Ook in de autovrije straten zijn diverse winkels te vinden waar u lekker rond kunt snuffelen op zoek naar leuke kleding of andere spulletjes. Uitgaan in Luik gebeurt meestal in de uitgaansbuurt van Luik genaamd Le Carré. Hier zijn veel cafés te vinden, evenals een aantal clubs. Op zondag is er markt op de kade en in de cafés die hier omheen liggen is het dan gezellig druk.