Treinvakantie Europa

Treinvakantie Europa

Offerte treinvakantie Europa? Klik hier
Het treinnetwerk in Europa is goed te noemen. Dat geldt voor de Scandinavische landen en dat geldt voor landen als Spanje, Italië en voor de meeste voormalige Oostbloklanden. Opstappen kun je altijd doen in Amsterdam. Wel moet je er vaak van uit aan dat je over moet stappen. De prijzen zijn moeilijk weer te geven omdat de prijs afhankelijk is van diverse factoren. Dan kan zijn van onder andere naar het land waar je heen wilt, de datum, het aantal personen en wel of geen slaapgelegenheid.

Om door Europa te treinen zijn er diverse soorten treintickets te koop. Er zijn twee soorten interrailkaarten namelijk de InterRail One Country Pass en de InterRail Global Pass. De InterRail Global Pass. Met deze pas kun je 5 dagen, 10 dagen, 22 dagen of een maand lang onbeperkt met de trein reizen. Met de InterRail One Country Pass kun je door een land reizen. Afhankelijk wat voor kaart je hebt, kun je 3, 4, 6 of 8 dagen treinen. Je moet wel van tevoren aangeven welke dagen je gaat reizen.

De Swisspass

Met de trein, bus of boot reizen in Zwitserland. Je kunt 4 dagen reizen, 8 dagen, 15 dagen, 22 dagen of de hele maand onbeperkt reizen. Ga je met meerdere personen, dan krijg je ook nog eens korting. Neem je een familycard, dan reizen je kinderen gratis mee.

De Eurodomino

Treinen in het land van keuze, en je kunt kiezen uit maar liefst 30 landen dus jouw favoriete land zal er wel bij zitten. Binnen een maand kun je onbeperkt reizen vanaf 3 dagen tot en met 8 dagen.

Sparpreis

Deze Sparpreis is een korting die je ontvangt als je door Duitsland gaat met de trein. Het gaan om treinreizen die ondermeer door Duitsland gaan, Oostenrijk, Italië, Denemarken en Zwitserland. Ook krijg je deze korting als je naar de voormalige Oostbloklanden reist zoals Rusland, Letland, Polen, Tsjechië en Litouwen.

Reserveren

Wil je gaan reizen per trein vanuit Nederland naar een ander land, dan moet je minimaal een week van te voren boeken. Ga je reizen met de TGV, Thalys of met Eurostar, dan moet je zeker reserveren. Doe je dat niet dan is de kans aanwezig dat je geen plaats meer hebt.

Slaaptrein

Zeker voor een verre bestemming is het aan te bevelen een slaapcoupé te regelen. Er zijn speciale nachttreinen die in de avond vertrekken en in de ochtend aankomen op je favoriete bestemming. Het goedkoopst is natuurlijk een coupé waar zes mensen slapen. Je kunt ook een coupé nemen waar vier mensen slapen maar die is weer duurder. Tenslotte kun je een coupé boeken voor twee personen maar die is ook dan weer wat duurder. Wil je supergoedkoop uit zijn, dan kun je genoegen nemen met een zitplaats voor de nacht.

Voordelen van een treinreis

-De prijs. Met de trein reizen zal goedkoop uitpakken.
-Je hebt alle ruimte. In de auto, vliegtuig of bus is je beenruimte erg beperkt.
-Je kunt in alle rust genieten van een lekker ontbijt of warme maaltijd.
-Onderweg zie je het landschap telkens veranderen dus je geniet al meteen van de natuur.
-Omdat je niet zelf rijdt, kom je altijd uitgerust aan op je bestemming.
-Je kunt veel bagage meenemen. Vergelijk dat maar eens met de bus, auto en vliegtuig.
Waar je ook heengaat, wij wensen u een fijne treinreis en veel treinplezier!