Treinvakantie Brugge

Treinvakantie Brugge

Offerte treinvakantie Brugge? Klik hier
Wanneer u gedurende uw treinreis België Brugge per trein wilt bereiken kunt u het beste de Thalys pakken tot Brussel Zuid en hier overstappen op de intercity. Deze reis duurt in totaal drie uur en dertien minuten. Brugge is de hoofdstad van West-Vlaanderen en ligt in het noordwesten van België. Wat bijzonder is aan deze stad is dat het historische centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen als middeleeuwse stad. De stad staat dan ook bekend om het cultureel erfgoed. Wanneer u in Brugge wilt overnachten zijn hier genoeg mogelijkheden voor, er zijn namelijk maar liefst honderd hotels in deze stad en er zijn diverse jeugdlogies. Brugge is een stad waar u heerlijk kunt winkelen of wandelen, aangezien auto’s zoveel mogelijk worden geweerd uit het centrum van deze stad. Wanneer u de hele stad graag eens wilt zien, maar liever niet wilt lopen kunt u er voor kiezen om met een City-Tourbusje, met een bootje of per paardenkoets de stad te verkennen. Prachtig om te bezichtigen is het Jan van Eyckplein, evenals de Vismarkt en het Huidenvettersplein. Brugge heeft ontzettend veel historische gebouwen die stuk voor stuk het bezichtigen waard zijn en u een kijkje laten nemen in de historie van deze prachtige stad. De diverse musea die u in deze stad kunt bezoeken dragen hier ook hun steentje aan bij. Zo is het aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan het Brugge Museum, wat de verzamelnaam is voor 11 historische musea die stuk voor stuk in Brugge te vinden zijn. Wat ook leuk is om te bezoeken is het Chocolademuseum, het Engels Klooster, het Kantcentrum of het Frietmuseum.

Wanneer u van winkelen houdt kunt u in Brugge uitstekend terecht. Er zijn twee belangrijke winkelstraten in Brugge die parallel aan elkaar lopen vanaf de Grote Markt naar ’t Zand. Tussen deze twee straten vindt u het winkelcentrum Zilverpand en er is ook een wat exclusiever winkelcentrum waar exclusieve boetieks te vinden zijn en dit centrum vindt u in het Grand Hotel du Sablon. Er zijn ook diverse markten te vinden in Brugge, zo is er elke zaterdag markt op het Beursplein en in de Hauwerstraat en in Ten Briele en Sint-Michiels is er elke zondag markt.

Het uitgaansleven van Brugge is bruisend en er zijn volop eet- en drankgelegenheden te vinden en vindt u het restaurant De Karmeliet in Brugge, wat drie Michelinsterren heeft. Ook clubs en cafés zijn er volop te vinden, voornamelijk in de omgeving van het Kraanplein en de Eiermarkt vindt u veel van dit soort uitgaansgelegenheden.