Treinvakantie Parijs

Treinvakantie Parijs

Offerte treinvakantie Parijs? Klik hier
Parijs is een van de meest romantische steden van Europa. Parijs heeft erg veel te bieden. Het is een stad die niemand zal teleurstellen want daarvoor heeft de stad te veel in huis. Parijs heeft de bijnaam `De Lichtstad` en dat is niet voor niets. In de avond gaan ontelbare lampjes aan en de meest prachtige gebouwen baden dan in het licht. Een avondrondrit of wandeling door de stad moet je doen, dan zie je hoe ongelooflijk mooi Parijs is. Parijs is bovendien de stad van de kunst. Het grootste museum is Het Louvre. Het grootste meesterwerk dat er te zien is, is De Mona Lisa. Parijs staat ook bekend als dé modestad van Europa en als één van de bekendste modesteden ter wereld. Je treft er eenvoudige modeboetiekjes aan tot peperdure winkels. De stad staat verder bekend om de Champs- Elysées, Place de la Concorde, de Notre Dame, Les Halles, Sacré-Cœur, de Moulin Rouge en nog veel veel meer.

Naar Parijs

Naar Parijs met de trein is erg populair. Dat komt omdat je binnen enkele uren midden in het centrum van de Franse hoofdstad bent. Je kunt reizen met de Thalys en je kunt instappen op best wel veel stations. Zo kun je vertrekken vanaf Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. De reis vanuit onze hoofdstad naar de Franse hoofdstad duurt slechts vier uurtjes. Je kunt ook in België instappen in Antwerpen, Gent en Brussel. Deze reis zal korter zijn natuurlijk, ongeveer drie uur. Je kunt ook reizen met de TGV. Deze afkorting staat voor Train à Grande Vitesse.

Treinstations in de omgeving van Parijs

-Het minst drukke station is Gare Montparnasse. Vertrek en aankomst van treinen uit het westen.
-Gare de Lyon. Vooral druk in de zomer. Treinen vertrekken naar het zuiden en zuidoosten.
-Gare du Nord. Treinen vertrekken naar Engeland en naar Nederland.
-Gare de L`Est. Bestemd voor treinverkeer voor het oosten van Europa.
-Gare d`Austerlitz. Een heel erg drukbezocht treinstations.

Er zijn daarom vele zakkenrollers actief. Voordelen om met de trein te reizen
-De lage tarieven. Een enkele reis met Thalys vanaf Amsterdam naar Parijs is al te krijgen vanaf zo`n 30 euro.
-Je komt midden in het centrum van Parijs aan.

Jouw station is dan Gare du Nord. Van hieruit kun je makkelijk de metro nemen of de bus. Je bent dan voor een paar euro op jouw eindbestemming.
-Iedereen ervaart deze treinreis als zeer positief. Je hoeft namelijk zelf niet achter het stuur. Daarom verloop de treinreis dan ook zo relaxed en je komt topfit aan.
-Vervelen is zeker niet aan de orde tijdens de reis. Je kunt schitterende landschappen bekijken die snel aan je voorbij gaan. Je kunt natuurlijk ook een praatje maken met je medereizigers.
-Over bewegingsruimte hoef je zeker niet te klagen. Je kunt je vrijuit bewegen, en dat is in de bus, auto en vliegtuig wel anders.
-Om je honger en dorst te stillen, zit je ook in de trein helemaal goed.
-Je kunt een slaapcoupé reserveren als je besloten hebt een nachttrein te nemen. De trein gaat snel verder en je komt helemaal uitgerust aan in Parijs.